Foto: Unsplash
Foto van Eva Jinek

Dit is de reden waarom mannen 'dick pics' sturen

Zit je net lekker te chatten, krijg je wéér zo’n banaan te zien op je scherm. Waarom doen mannen dat? Deze Harvard-professor weet het.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Dick pics (lees: foto’s van het mannelijke geslacht) sturen is een fenomeen dat niet meer weg is te denken uit onze huidige smartphone-samenleving. Er zijn al heel wat carrières op stuk gelopen - denk aan Anthony Weiner. Wat drijft mannen om alles op het spel te zetten voor een paar opwindende fotootjes? Harvard-seksuoloog Justin Lehmiller zocht het uit. In dit artikel van NYMag stelt hij dat er drie redenen zijn waarom mannen het doen.

1. Aandacht - Mannen overschatten aandacht

De gemiddelde man denkt al snel dat als een vrouw lief tegen hem lacht of een gesprekje met hem voert, ze meer van hem wil dan alleen een leuk gesprek. Heteromannen zijn sneller geneigd vriendelijkheid te verwarren met romantische of seksuele interesse. En zouden dan kunnen denken dat het een goed idee is om zichzelf letterlijk bloot te geven.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

2.  Evolutie - Mannen willen geen kans onbenut laten

Het onderzoek noemt dit de error management theory. Door elke mogelijke kans op reproductie aan te grijpen is de kans dat het ook daadwerkelijk lukt groter. Dus door naar zoveel mogelijk matches op Tinder foto’s van je geslachtsdeel te sturen, wordt de kans dat er eentje toehapt groter.

3.  Exhibitionisme – Mannen houden van choqueren

Althans sommigen. Bij exhibitionisme denk je al snel aan een meneer in lange regenjas ergens aan de rand van een bos. Maar iemand flashen gebeurt net zo goed via je telefoon met het sturen van een foto. Volgens Justin Lehmiller zijn veel mannen stiekem gewoon op zoek naar intimiteit. Al vinden wij het sturen van dick pics niet echt een subtiele hint om je behoefte voor een functionele relatie duidelijk te maken.

Dick pics zijn niet echt een subtiele hint om je behoefte voor een relatie duidelijk te maken

Bron: 
NYMag