New York Pet Fashion Show
Foto van Eva Jinek

Een catwalk voor je modebewuste hond, New York Fashion Week heeft ‘m

New York Fashion Week zit er alweer bijna op. Wij hebben met name genoten van deze pluizige modellen! Zij trapten geheel volgens traditie de modeweek af en haalden ook nog eens geld op voor straathonden. Even nagenieten!

New York Pet Fashion Show
New York Pet Fashion ShowANP

Het was alweer de zestiende editie van de New York fashion pet show: de  harige variant van de beroemde modeweek in the big apple. Elk jaar halen de deelnemende New Yorkse baasjes alles uit de kast om hun viervoeters te doen schitteren op de catwalk. Hoewel honden de grote sterren van de avond waren, mochten ook andere huisdieren meedoen. Zo liep er zelfs een dwergpony mee.

Het event is naast een bijzondere openingsact ook verbonden aan een goed doel. De opbrengst gaat naar meer dan 150 organisaties die zich inzetten voor het redden van straathonden en andere dieren die op straat zwerven, meldt Elle. Om tijdens de avond al iets voor de beestjes te kunnen doen, paradeerden de harige deelnemers zij aan zij met asielhonden die een nieuw baasje zochten.

De pakjes
Er waren allerlei catwalk-thema’s waarmee de dieren elkaar konden aftroeven. Zo zagen we ze stralen als engels en duivels, in ‘Hollywood Dreams’ en volledig uitgedost voor een gemaskerd bal. De pluizenbollen konden prijzen winnen zoals de ‘beste in de show’-prijs en de prijs voor de beste outfit. Maar het ging eigenlijk meer om de mooie pakjes dan het winnen. Bekijk dus vooral de foto’s hieronder. Enjoy!

Bron: 
ELLE