Geld besparen? Deze tips helpen jou (en je portemonnee) de zomer door
Foto van Eva Jinek

Geld besparen? Deze tips helpen jou (en je portemonnee) de zomer door

Geld nodig om die hoognodige vakantie te boeken? Of zou je nog graag een festivalletje aan je lijst toevoegen? Deze tips helpen je aardig wat geld te besparen. En volgens Girlboss - die de lifehacks getest heeft - werken ze echt!

Geld besparen? Deze tips helpen jou (en je portemonnee) de zomer door
Geld besparen? Deze tips helpen jou (en je portemonnee) de zomer door Getty

Veel mensen boeken rond deze periode hun zomervakantie. Een goede reden om eens goed te letten op je uitgaven. Met deze tips van Girlboss lig jij straks onbezorgd op een wit strand.

Twee bankrekeningen

Zorg dat je een aparte spaarrekening en betaalrekening hebt. Het liefst nog bij verschillende banken. Zo kom je minder snel in de verleiding om even snel iets over te maken vanaf je spaarrekening.

Stop die onzinnige abonnementen

Ga je nooit meer naar de sportschool? Of belandt dat ene tijdschrift eigenlijk altijd binnen vijf minuten in de papierbak? Wees eerlijk tegen jezelf en stop die abonnementen gewoon. Niks om je voor te schamen.

Money Detox

Omcirkel enkele dagen in een week - of een maand om rustig te beginnen - in je kalender en zorg dat je op deze dagen geen enkele cent uitgeeft. Als dat lukt, kan je die periodes steeds wat langer maken. Zie het als een spelletje!

Gratis uitjes

Een afspraak met vrienden? Zoek van te voren wat leuke (bijna) gratis activiteiten op. Ja, ze bestaan echt!

Verkopen, verkopen, verkopen

Verkoop de spullen die je niet meer gebruikt. Ga ‘Marie Kondo-stijl’ door je huis. Word je er vrolijk van? Dan moet je ze vooral houden! Zo niet? Dan zijn er genoeg sites en apps waar je met je oude spullen een leuk zakcentje kunt verdienen.

Koop gezamenlijk cadeau’s

Het is altijd lastig om geld te besparen op cadeau’s voor vrienden of familie. Je gunt ze toch het beste! Maar als je met een aantal mensen wat geld neerlegt, is er uiteindelijk per persoon minder nodig om iets leuks te kopen.

Restaurant ‘thuis’

Last but not least, eet zoveel mogelijk lekkere gerechten aan de eettafel in je eigen huiskamer. Het scheelt echt veel geld! En als je dan toch bezig bent, zorg dat je van te voren weet wanneer je wat gaat eten en welke boodschappen je in huis moet hebben. De aantrekkingskracht van ‘Thuisbezorgd’ is toch echt iets minder groot als je na het werk die barre tocht naar de supermarkt niet meer hoeft te maken.

Nog meer tips? Klik dan op de link hieronder.

Bron: 
Girlboss