Vader in een ligstoel
Foto van Eva Jinek

Deze vrouwen delen het beste advies dat hun vader hen ooit gaf

Hoewel ze soms gruwelijk slechte grappen maken, kunnen vaders ook hartstikke nuttige levenslessen geven. Daarom delen deze vrouwen hun beste ‘dadvice’.

Man zit in een strandstoel omringt door zijn dochters
Vaders zitten vol goed adviesGetty

Ja, als je advies van je ouders krijgt, kan het soms wat prekerig of cheesy overkomen. Maar we onthouden het meestal wel degelijk. Refinery29 vroeg een aantal vrouwen om het beste advies wat zij van hun vaders hebben meegekregen te delen. Sommige vrouwen koesteren sentimenteel advies, anderen hadden meer aan wat praktische tips & tricks. Lees en geniet!

Next!

“Tijdens mijn middelbareschooltijd ging ik door een best wel dramatische breakup. Mijn vader troostte me een tijdje en toen ik wat rustiger was, keek hij me aan, lachte, en zei: “Weet je wat? Next!”

Cash

“Zorg dat je altijd cash bij je hebt voor het geval dat je auto panne krijgt of als je een gast wil lozen. Dan kan je zelf een taxi nemen.”

Maak je eigen plezier

“Het beste advies dat ik ooit van mijn vader heb gekregen,is: ‘Je bent verantwoordelijk voor je eigen plezier!’ Als we bijvoorbeeld met het gezin op vakantie waren en iemand had geen zin om voor de vijfde dag op rij naar de golfbaan te gaan, kon je je gemakkelijk excuseren door mijn pa te citeren en te zeggen dat ‘we verantwoordelijk zijn voor ons eigen plezier.’ Niemand die er dan dan een probleem van maakte.”

Kickass martini

“Mijn vader heeft me veel geleerd over empathie. Hij spoort me altijd aan om het beste in iedereen te zien en herinnert me eraan om niet te snel mijn oordeel over mensen klaar te hebben. Hij heeft me geleerd dat iemands irritante gedrag misschien veroorzaakt kan zijn door iets groters, waar we begrip voor moeten hebben. O ja, hij heeft me óók geleerd hoe je een kickass martini maakt!”

Advies waar je wat mee kan, zo dunkt ons.  En een prachtige manier om vaders op hun dag even extra in het zonnetje te zetten. Heb jij ook ooit zo’n pareltje van je vader gekregen? Deel het in de comments!

Bron: 
Refinery29