Foto van Eva Jinek

Zo hebben we Michelle Obama nog niet eerder gezien

Ze is bijna onherkenbaar, maar ja: het is haar echt. Michelle Obama ging verkleed als Beyoncé. En daar zit een bijzondere reden achter.

Michelle Obama. Foto: website Beyoncé
Michelle Obama. Foto: website Beyoncé

Voor wie het heeft gemist, Beyoncé is 36 geworden. En speciaal voor deze gelegenheid maakte de ‘vrienden en familie’ van Beyoncé een wel heel bijzondere verjaardagskaart. Achttien vrouwen - van Michelle Obama tot Blue Ivy - zijn de verkleedkist ingedoken en het resultaat mag er wezen.

Feliciteren in Formation

Op de website van Beyoncé verschenen achttien bijna identieke foto’s. Allemaal van vrouwen die zich voordoen als Beyoncé in haar beroemde videoclip ‘Formation’, inclusief de iconische hoed en vlechten. Maar vergis je niet: onder die hoeden verschuilen zich niet de minste personen. We spotten: voormalig first lady Michelle Obama, tennisser Serena Williams en Beyoncé’s oud Destiny’s Child collega’s Kelly Rowland en Michelle Williams. Allemaal dragen ze de iconische zwarte hoed met lange vlechten, en vooral veel bling. Dat is nog eens een manier om gefeliciteerd te zeggen!

Serena Williams. Foto: website Beyoncé
Serena Williams. Foto: website Beyoncé

BFF’s met Obama?

Alle vrouwen die je ziet zijn intimi van Beyoncé. Maar hoe komt Michelle Obama precies in dit rijtje terecht? Of de twee hartsvriendinnen zijn betwijfelen we, maar de powervrouwen hebben zeker veel respect voor elkaar. Al in 2009 werd Beyoncé gevraagd om te zingen tijdens de inauguratie van president Obama. Daarnaast heeft Michelle haar bewondering uitgesproken voor de zangeres en de financiële steun die ze biedt aan jonge vrouwen die zelf geen onderwijs kunnen betalen. In april bedankte ze Beyoncé in een tweet: “Je bent een voorbeeld voor ons allemaal. Dankjewel voor het investeren in onze meisjes.”

Blue Ivy. Foto: website Beyoncé
Blue Ivy. Foto: website Beyoncé

Aandacht voor Houston

Dat Beyoncé zich inzet voor goede doelen wordt nu weer duidelijk. De verjaardagsboodschap is namelijk niet alleen ijdeltuiterij van de popster. Onder de foto’s prijkt in koeienletters de tekst: “Steun samen met ons de inwoners van Houston”, vergezeld door de hashtag #BEYGOODHOUSTON. Beyoncé is zelf opgegroeid in Houston en gebruikt deze gelegenheid om extra steun te vragen voor alle slachtoffers van orkaan Harvey. Wanneer je klikt op de link op haar site worden er twee hulporganisaties voorgesteld met een directe link om te doneren.

Happy Birthday

Wij vinden het bijzonder dat Beyoncé de aandacht rondom haar verjaardag inzet voor een goed doel en hopen natuurlijk dat ze een heerlijke verjaardag heeft gehad. Als je alle foto’s wil bekijken moet je toch echt even naar de website van Queen B gaan:

5 september 2017 16:45