Als twee druppels water
Foto van Eva Jinek

Zo beestje, zo baasje laat deze zalige fotoserie zien

Krijg jij af en toe ook het gevoel dat je naar je wederhelft kijkt wanneer je viervoeter je smekend aankijkt? Niet gek! Heel veel baasjes en huisdieren lijken op elkaar. Van binnen én van buiten!

Als twee druppels water
Als twee druppels waterInstagram

Toen de Engelse fotograaf Gerrard Gethings de opdracht kreeg een reeks foto’s te maken van als twee druppels lijkende baasjes en hun huisdieren, zocht hij half Engeland af voor de perfecte duo’s. De opdracht was in eerste instantie voor een nieuw kaartspel, maar inmiddels gaat de reeks heel de wereld over.

Ze lijken écht op elkaar

Maar niet alleen qua uiterlijk lijken huisdieren en baasjes met enige regelmaat op elkaar. Ook qua innerlijk en karakter zijn er de nodige overeenkomsten. Onderzoeker Stanley Coren was benieuwd naar het fenomeen en zette daarom een klein onderzoek op.

Hij liet een groep vrouwen kiezen uit vier verschillende hondenrassen: langharigen, kortharigen, spitse snuitjes en honden met bollen koppies. Wat bleek? Vrouwen met lang sluik haar kozen sneller voor een honden met grote oren en langere haren. En vrouwen met een kort kapsel kozen sneller voor kortharige spitsere hondjes.

De overeenkomsten onder de loep

Hoewel dit een leuke bevinding was, was dit onderzoek te klein om een echt verband aan te tonen. Daarom besloten Michael Roy en Nicholas Christenfeld, psychologen van de Universiteit van Californië in San Diego, het nog een keer dunnetjes over te doen.

Ze fotografeerden afzonderlijk 45 honden en hun baasjes. Vervolgens werden 28 onbekenden gevraagd te raden welke hond bij welk baasje hoorde. Wat bleek? Twee op de drie keer maakten de participanten de juiste combinaties.

Kan jij ook geen genoeg krijgen van de heerlijke vergelijkingen tussen baas en hond? Kijk en geniet dan nog eens lekker, terwijl je door de fotoreeks van fotograaf Gerrard Gethings scrollt!

Instagram, @gezgethings
Instagram, @gezgethings
Instagram, @gezgethings
Instagram, @gezgethings
Instagram, @gezgethings
Instagram, @gezgethings
Instagram, @gezgethings
Instagram, @gezgethings
Bron: 
The Guardian
13 september 2018 16:45
Bron: 
Psychology Today