Foto van Eva Jinek

Wie verdient volgens jou de Joke Smitprijs?

Eva is juryvoorzitter van de Joke Smitprijs. Een tweejaarlijkse prijs voor kandidaten die iets uitzonderlijks hebben gedaan voor de positie van vrouwen in Nederland. Ken jij een bijzonder persoon of grensverleggend initiatief voor vrouwen in Nederland? Nomineer dan iemand!

Elke twee jaar wordt de Joke Smitprijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich inzet voor vrouwenemancipatie. Eva is dit jaar juryvoorzitter van de prijs die op 11 december wordt uitgereikt.

Stem mee

Ken jij nou een persoon of organisatie waarvan je vindt dat deze echt kans moet maken op de prijs? Je kan tot en met 13 oktober een kandidaat voordragen via www.jokesmitprijs.nl. Het gaat om twee prijzen, een oeuvreprijs en een aanmoedigingsprijs.

Oeuvreprijs

Voor de oeuvreprijs komt een persoon of organisatie in aanmerking die zich voor een lange tijd hebben ingezet voor een betere positie van vrouwen in de maatschappij. De uiteindelijke winnaar van deze prijs wordt gekozen door de jury.

Aanmoedigingsprijs

Kandidaten die zich recentelijk hebben ingezet voor de positie van vrouwen in Nederland komen in aanmerking voor de aanmoedigingsprijs. Tot 13 oktober kun je een persoon of organisatie aandragen voor deze prijs. En vervolgens kan er tussen 1 en 27 november online gestemd worden op de uiteindelijke winnaar.

De Joke Smitprijs is een mooi initiatief om erkenning te geven aan personen en organisaties die zich inzetten voor vrouwenemancipatie. Wij zijn heel benieuwd wie de kansmakers zijn dit jaar!

Bron: 
Joke Smitprijs