Waarom is een kat eigenlijk sexy?
Foto van Eva Jinek

Wat is er eigenlijk zo sexy aan een kat?

Een van de populairste Halloween kostuums blijft het kittige kattenpakje. Vox zocht uit wat er nou precies zo sexy is aan deze pluizige vriendjes.

Waarom is een kat eigenlijk sexy?
Waarom is een kat eigenlijk sexy?Pinterest

Van het sexy ‘black cat tutu’ kostuum tot het leren ‘wicked kitty’ pakje. Op de grootste Amerikaanse webshop voor Halloween kostuums Yandy  barst het van de kittige kattenpakjes. En hoewel de webshop ook andere sexy dierenkostuums verkoopt, spannen de 91(!) kattenkostuums de kroon. “Er is geen pak zo populair als deze verkleedoutfits”, zegt Alicia Thompson, de marketingdirecteur van Yandy's.

Maar wanneer hebben we massaal besloten dat v katten het meeste sex appeal hebben van het volledige dierenrijk? En waarom loopt er tijdens Halloween  niemand rond in in een giraffenjurk, pinguinkostuum of ijsberen onesie? Dat is precies wat verslaggever Rachel Suger van Vox zich ook afvroeg, en daarom ging ze op onderzoek uit.

De geschiedenis doet een boekje open

Als we een flink stap terug in de tijd nemen, dan zien we dat de link tussen katten en vrouwen al héél vroeg is gelegd. De Egyptische godin Bastet werd namelijk al afgebeeld  met een kattenkop. Maar of ze haar destijds ook sexy vonden, betwijfelt literatuurprofessor van The Mercy College Boria Sax: “Geen een van de Egyptische afbeeldingen die we hebben, zouden we tegenwoordig pornografisch noemen.”

Helaas, is dat nog geen verklaring dus. Maar er is nog meer in de geschiedenisboeken te vinden. Nancy Deihl is hoofd van de master Costume Studies aan The New York University en merkt op dat er al eeuwenoude volksverhalen zijn over heksen die ‘s nachts in katten veranderen. “Dat we katten als sexy zien, komt misschien niet door hun typische kattentrekjes, maar omdat we heksen sexy vinden”, suggereert ze.

De gelijkenis tussen katten en vrouwen is snel gemaakt

Maar volgens de marketingdirecteur van Yandy's moeten we het in een andere hoek zoeken: "Het klinkt behoorlijk cliché, maar ik denk dat de associatie gelegd wordt door de manier waarop mensen naar vrouwen kijken. Vrouwen zo complex zijn en totaal niet te begrijpen. Net als katten dus.”

Maar katten hebben zelf ook eigenschappen die voor de nodige sex appeal kunnen zorgen. "Ik bedoel, ik weet niet of we ze sexy zouden kunnen noemen," zegt kostuumdeskundige Deihl, "maar een kat paradeert en draait de hele tijd rondjes, is sluw en als je oogcontact met het dier maakt, krijg je een provocerende blik. En daarnaast is er geen peil op te trekken wat een kat van je vindt. Het ene moment kruipen ze op schoot voor een beetje gekroel, terwijl ze het volgende moment zo een tik uit kunnen delen.”

Maar naast dat katten onvoorspelbaar zijn, kunnen ze ook behoorlijk dominant zijn. "Als je een hond hebt, ben je de baas van de hond, maar als je een kat hebt, is de kat de baas over jou," zegt Deihl." En dat onvoorspelbare en heart to get kan natuurlijk best sexy zijn …

Mysterie ‘sexy katten’ opgelost! Hijs jij je voor Halloween ook in een uitdagend, onvoorspelbaar en wild pakje? Of kies je toch liever voor een andere telg uit de dierenwereld?

Bron: 
VOX