Foto van Eva Jinek

Nederland helpt Sint-Maarten! Doen jullie ook mee?

De schade die orkaan Irma heeft aangericht op Sint-Maarten is enorm. Daarom organiseert de NPO aanstaande vrijdag een nationale actiedag. En jij kan ook helpen!

Hulp nodig

Zo'n 70 procent van de huizen is zwaar beschadigd of deels ingestort. Er zijn mensen die helemaal niks meer hebben. Geen dak boven hun hoofd, geen kleding meer. De bewoners van Sint-Maarten hebben dringend voedsel, schoon drinkwater en onderdak nodig. Het Rode Kruis heeft geld nodig om deze mensen te helpen. Met medicijnen, dekens en kleding, maar ook met hulp op de langere termijn.

Nationale actiedag

Daarom organiseert de NPO in samenwerking met het Rode Kruis aanstaande vrijdag een nationale actiedag om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de orkaan Irma op Sint-Maarten.

ederlandse militairen begeleiden het uitdelen van drinkwater aan de lokale bevolking op Sint-Maarten. Foto: ANP
ederlandse militairen begeleiden het uitdelen van drinkwater aan de lokale bevolking op Sint-Maarten. Foto: ANP

Dit gebeurt er vrijdag

Op vrijdag 15 september vindt de nationale actiedag plaats vanuit het actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Presentator Art Rooijakkers doet live verslag vanuit het actiecentrum, met schakelingen naar inzamelingsacties in heel het land en naar Sint-Maarten. Aan het eind van de dag wordt de totale opbrengst bekend gemaakt.

Het doel: Nederlanders informeren over de situatie op Sint Maarten en zoveel mogelijk geld inzamelen voor de slachtoffers via Giro 5125 van het Rode Kruis.

Foto: ANP
Foto: ANP

Jij kan helpen!

Dat vinden wij van Jinek heel erg belangrijk, en daarom willen we ook aan jullie vragen om in actie te komen voor Sint-Maarten. Acties kunnen worden aangemeld via www.nederlandhelptsintmaarten.nl.

Ook de zenders van RTL en SBS besteden de komende week uitgebreid aandacht aan de actie 'Nederland helpt Sint-Maarten' van Giro 5125. Laten we samen steun betuigen aan de mensen in nood en zoveel mogelijk geld inzamelen om de slachtoffers van de orkaan uit de brand te helpen!