Ministers steunen boycot van 'seksistisch' GeenStijl

Ministers Jet Bussemaker en Melanie Schultz van Haegen steunen de oproep tot boycot van de website GeenStijl. Inmiddels hebben verschillende vrouwen uit de media de verklaring ondertekend, waaronder Eva. 

Minister Bussemaker. Foto: ANP
Minister Bussemaker. Foto: ANP

Ik vind dat hier echt een grens is overschreden

Minister Bussemaker

De oproep is gedaan door vrouwelijke journalisten met als doel het bedrijfsleven te laten stoppen met adverteren op het volgens hun seksistische GeenStijl.

Genoeg is genoeg

Volkskrant-journaliste Loes Reijmer schreef onlangs een kritisch stuk over de manier waarop GeenStijl vrouwen benadert. Als antwoord op dat artikel plaatste het bekende online platform een foto van Reijmer. Het artikel en de reacties daarop waren veelal grof, intimiderend, en seksistisch. Dit was voor de initiatiefnemers de spreekwoordelijke druppel in een lange reeks van seksistische uitspattingen.

Volgens De Volkskrant steunen inmiddels meer dan 500 journalisten en opiniemakers de oproep tot boycot tegen GeenStijl.  

Minister Schultz van Haegen. Foto: ANP
Minister Schultz van Haegen. Foto: ANP

De politiek laat van zich horen

Ook Ministers Bussemaker (Onderwijs) en Schultz van Haegen (Infrasctructuur) lieten dit weekend van zich horen op televisie. Allebei gaven ze aan de oproep van de vrouwelijke journalisten te steunen

Maar ook GeenStijl slaat terug

Volgens oud-redacteur van GeenStijl, Annabel Nanninga, is de oproep een bewuste hetze tegen de website. GeenStijl is inmiddels met een tegenactie gekomen: Het Grote Geenstijl TerugNeuk Pamflet. Mensen die GeenStijl steunen kunnen het pamflet ondertekenen. 

Klik op de link hieronder voor het hele artikel van De Volkskrant inclusief de reactie van GeenStijl. 

Bron: 
De Volkskrant