Merlijne Schorren werd gespot als model in het publiek van Jinek
Foto van Eva Jinek

Merlijne zat een avondje bij Jinek in het publiek en nu is ze model!

Nietsvermoedend ga je bij Jinek in het publiek zitten om je vader aan te moedigen en plots word je door een modellenbureau gescout. Het overkwam de 16-jarige Merlijne! We belden haar linea recta op.

Merlijne Schorren werd gespot als model in het publiek van Jinek
De eerste testshoot van Merlijne SchorrenUlla Models

Het was een doodnormale schooldag voor Merlijne Schorren, toen haar vader haar een berichtje stuurde. Die avond was hij uitgenodigd om bij Jinek aan tafel te vertellen over de gaswinningen in Groningen. Of ze zin had om mee te gaan en in het publiek te zitten? “Ik dacht meteen: ja super leuk!,” vertelt Merlijne als ik haar opbel. “Ik had niet eens echt verwacht in beeld te komen. Dus ik had ook niet heel lang nagedacht over een outfit ofzo. Ik heb gewoon een broek en een shirt aangedaan. Niets bijzonders, ik wilde gewoon mijn vader aanmoedigen.”

Anders dan verwacht

Die middag reden Merlijne en haar vader vanuit Stitswerd - een klein dorpje boven Groningen - naar de Jinek-studio in Amsterdam. Maar haar avond pakte toch een tikkie anders uit dan verwacht. De dag na de uitzending vonden wij namelijk een mail in onze inbox van modellenbureau Ulla Models.

“Wij van Ulla Models zijn benieuwd of jullie ons verder kunnen helpen. Gisteravond zat er bij jullie in het publiek een prachtig meisje (we hebben screenshots). Is er een mogelijkheid om op wat voor manier dan ook in contact gebracht te worden? Alvast bedankt!”

En ja hoor, in de bijlage zat een drietal foto’s. Allemaal van Merlijne, met een rode paint-cirkel om haar hoofd.

Merlijne Schorren werd gespot in het publiek van Jinek
Merlijne werd gespot terwijl ze bij Jinek in het publiek zat
Merlijne Schorren werd gespot terwijl ze bij Jinek in het publiek zat
Merlijne werd gespot terwijl ze bij Jinek in het publiek zat

Dit is echt uniek

“Meestal scouten we nieuwe modellen op straat of via social media,” vertelt Chell Marcus, booker en begeleider van alle ‘new faces’ van Ulla Models. “Maar toevallig keek de eigenaar van Ulla Models, Claudio Minnai, die avond naar Jinek. Daar zag hij Merlijne in het publiek zitten en hij maakte meteen foto’s van het scherm.” De foto’s waren wazig, maar Chell zag duidelijk waarom ze opviel bij Claudio Minnai. Dus besloot ze dit onbekende op te sporen. Stap 1: contact opnemen met de Jinek-redactie.

Ik moet wel nog even oefenen met lopen op hakken

Merlijne Schorren

Toevallig was Merlijne de dochter van één van onze tafelgasten en hadden we de contactgegevens van Merlijne's vader. Nadat we toestemming hadden van Merlijne's vader, gaven we zijn contactgegevens aan Chell. Ze stuurde hem snel een berichtje. “Ik zei tegen hem: dit is misschien een beetje raar, maar we hebben je dochter gespot op televisie. Zouden jullie misschien duidelijke foto’s op kunnen sturen?”

Dit had Merlijne nooit verwacht

Voor Merlijne was het ook een hele verrassing. “Mijn vader was gewoon aan het werk en belde me: ik heb een mailtje van Jinek voor jou,” vertelt het aanstormend model. “Ik heb de hele dag zitten nadenken wat het kon zijn, maar dit was nooit in me opgekomen!”

Ik ben niet zo’n meisje dat veel met haar uiterlijk bezig is

Merlijne Schorren

Toen ze thuiskwam las ze in de mail dat Ulla Models geïnteresseerd was om met haar samen te werken. Maar Merlijne twijfelde in eerste instantie. “Ik hoor wel eens van vrienden of familie: ‘oh jij zou model kunnen worden’. Maar ik ben niet zo’n meisje dat veel met haar uiterlijk bezig is. Bovendien vind ik school heel belangrijk en wil ik niet dat modellenwerk in de weg gaat staan. Maar dit is zo’n mooie kans! Dus ik dacht: ik kan het gewoon proberen en dan zie ik wel.”

Het klikte

En zo geschiedde. Merlijne stuurde foto’s op en werd samen met haar ouders uitgenodigd om langs te komen op het kantoor van Ulla Models in Amsterdam. Er was een klik en Merlijne voelde zich direct prettig bij het bureau.

Merlijne Schorren werd model nadat ze in het publiek van Jinek werd gescout
Het resultaat van Merlijne's eerste polaroidsUlla Models

Bovendien spraken ze af het de eerste jaren rustig aan te doen, zodat Merlijne op school kan focussen. Merlijne wil namelijk graag na de havo toegepaste psychologie gaan studeren. “Ik vind het leuk om met mensen te werken,” vertelt ze enthousiast. “Ik zou dus heel graag als therapeut gaan werken. En ja, dan misschien wat modellenwerk ernaast!”

Wordt Merlijne de nieuwe Doutzen?

Heeft Merlijne eigenlijk een kans om een beroemd model te worden? “Ha! Dat kan ik echt niet met zekerheid zeggen,” antwoordt Chell lachend. “Maar het feit dat ons hele team unaniem ‘ja’ heeft gezegd, is wel een indicatie.” We gaan het zien dus! Over één ding zijn Chell en Merlijne het sowieso eens: dit is wel een hele bijzondere manier om gescout te worden.

Merlijne Schorren werd gespot in het publiek van Jinek
Het resultaat van Merlijne's eerste polaroidsUlla Models

Nog even oefenen met hakken

En Merlijne heeft heel veel zin in om te gaan beginnen. “Wel nog even oefenen met lopen op hakken, maar dat komt goed,” gniffelt ze. De eerste testfotoshoot is in ieder geval een feit en wij vinden het resultaat prachtig!

Succes met je carrière Merlijne! En mocht je ooit nog een hele grote worden, denk dan nog eens aan ons.