Een Manny aan het werk
Foto van Eva Jinek

Mannelijke nanny’s zijn in trek - maak kennis met 'de Manny'

Een van de beroepsgroepen met de grootste overtegenwoordiging van vrouwen is de zorg voor kinderen. BBC maakte een video over de mannelijke nanny, 'de Manny'! 

Een Manny aan het werk
Een Manny aan het werkGetty Images

Genderpatronen zijn volgens de BBC lange tijd vastgeroest geweest in de zorg voor kinderen. En hoewel mannen daar volgens de nieuwszender nog steeds in de minderheid zijn, wordt het voor hen steeds gebruikelijker aan de slag te gaan als nanny. Reden genoeg om een video te maken over mannelijke au-pairs.  

"Ik kom uit Michigan, waar je geen echte man bent als je geen sneeuw ploegt met een vrachtwagen." Met die woorden opent Bert DiVietri de video van de BBC. De 'Manny' - een mannelijke nanny - vertelt over het imago van zijn beroepsgroep: "Ik denk veel mensen nog altijd neerkijken op het idee van een man die verzorgt’."

Mannen praten ook over gevoelens, zijn ook zorgzaam

Michael Lin

Disbalans mannen en vrouwen
Het begrip Manny werd in 2014 bedacht door de voormalige leraar Michael Lin uit Los Angeles. Zijn bedrijf koppelt Manny’s aan zoekende gezinnen. "Het doel is families te koppelen aan mannelijke rolmodellen. Het is natuurlijk niet zo dat zij beter zijn dan vrouwelijke nanny’s," zegt Lin. "Maar er is wel een disbalans tussen het aantal mannen en vrouwen in de beroepsgroep." Volgens hem is het een grote misvatting dat mannen minder goed zouden presteren als verzorger. "Mannen praten ook over gevoelens, zijn ook zorgzaam."

Volgens DiVietro is er niks beters dan een kind dat er naar uitziet om hem te zien. "Ze noemen me Big Buddy Bert. "Dan smelt je hart toch! Daar doe ik het voor", aldus DiVietri. De vader van zijn oppaskinderen, John Denato, vertelt dat hij en zijn vrouw allebei fulltime werken. "Bert had alle kwaliteiten die we nodig hadden, hij was professioneel, altijd op tijd en vooral: de kinderen waren dol op hem."

Benieuwd naar de video? Bekijk hem hier!

Bron: 
BBC