Laat je overhalen om meer te lezen door deze 65-jarige boekenfanaat

Ken Sanders (65) ziet het als zijn levensmissie om jonge mensen weer aan het lezen te krijgen. Want dat is volgens Ken een belangrijke manier om mensen uit hun filterbubbel te halen.

Laat je inspireren door deze Amerikaan uit Salt Lake City en leg vervolgens je telefoon aan de kant voor een goed boek. Het liefst van een schrijver waar je nog nooit van hebt gehoord (tip van Ken).

Een papieren hemel

Ken Sanders Rare Books is een paradijs voor de fanatieke lezer. In dit doolhof van meer dan honderdduizend boeken, verdwaal je voor je het weet in de wereld van literatuur.

Voor Ken is het lezen van boeken zijn lust en zijn leven. Als kind begon de fanatiekeling al met het verzamelen van boeken. En daar is hij nooit mee gestopt.

Laat jonge mensen kennis maken met schrijvers die ze niet kennen

Ken Sanders

Ongefilterde boekenbubbel

“Sommige mensen denken dat ik een probleem heb”, zegt Ken. “Maar ik blijf gewoon boeken kopen. Wat is daar mis mee?” Goed, slecht, mooi, lelijk. Ken heeft alles.   

“We hebben hier allerlei soorten boeken te koop. Als iemand daar een issue mee heeft, kun je ergens anders terecht.” Het is daarom ook dé plek om uit je comfort zone te stappen en iets te lezen buiten je eigen filterbubbel. Want dat vind Ken belangrijk. “Boeken zijn de belangrijkste bron van kennis.”

Dit is zijn missie

De Amerikaan ziet het als zijn taak om jongeren aan het lezen te krijgen. “We leven in een gevaarlijke tijd. Het is nu belangrijker dan ooit om jonge mensen kennis te laten maken met schrijvers die ze niet kennen.’’

Screenshot: Ozy
Screenshot: Ozy

De boekverkoper is geen groot fan van de digitale revolutie die ook zijn industrie flink op de schop heeft gegooid. Amazon - verkoper van e-boeken - noemt hij gekscherend damn-azon. Nee, geef hem maar een good ‘ol paper book.

Hulde aan Ken! Is het niet eens tijd voor een revival van het boek, en dan met name onder jongeren? We hebben nu wel lang genoeg door onze timelines gescrold.

Bron: 
Ozy