Foto: Screenshot 'De Verenigde Staten van Eva'
Foto van Eva Jinek

Kijk de vierde aflevering van ‘De Verenigde Staten van Eva’ terug

In de vierde aflevering van ‘De Verenigde Staten van Eva’ bezoekt Eva drie Republikeinen in Philadelphia. Deze stad is overwegend Democratisch en dat maakt het niet altijd makkelijk voor mensen om zich uit te spreken over hun politieke voorkeur.

Foto: Screenshot 'De Verenigde Staten van Eva'
Foto: Screenshot 'De Verenigde Staten van Eva'

Eva ontmoet de Amerikaanse Beth in haar huis in Philadelphia. Beth is hier geboren en getogen en kent de stad daarom door en door. Het grootste deel van haar leven was Beth Democraat, maar daar kwam een paar jaar geleden verandering in.

Corrupte Democraten

Deze omslag had vooral te maken met het grote aantal lokale Democratische politici die na groot onderzoek in 2013 corrupt bleken te zijn. In 2016 besloot Beth zich als officier van justitie verkiesbaar te stellen voor de Republikeinse partij. “Als je het niet eens bent met wat de Democratische officier doet, dan moet je daar iets aan veranderen,” aldus de kandidaat.

Waarde hechten aan familie en tradities

Tijdens haar campagne wordt Beth actief gesteund door Daphne. Zij staat al veel langer geregistreerd als Republikein. Dit had veel te maken met voormalig president Ronald Reagan. “Hij was een betere president dan dat hij kon acteren,” zegt Daphne over hem. Ze was vooral onder de indruk van de Republican National Convention toen Reagan kandidaat was: “Toen werd me duidelijk dat de Republikeinse Partij family values voorop stelt.”

Beeld van de video

Kijk elke donderdag om 22:20 uur op NPO 1 naar een nieuwe aflevering van ‘De Verenigde Staten van Eva’!