Fajah Lourens werkt aan haar lichaam
Foto van Eva Jinek

Fajah Lourens de absolute koningin van de Nederlandse fitgirls

Van haar dieetboek ‘Killerbody’ werden er maar liefst 125 duizend exemplaren verkocht en haar Instagram ‘Mykillerbodymotivation’ heeft meer dan honderdduizend volgers. Dat maakt Fajah Lourens de absolute koningin van de Nederlandse fitgirls. Vandaag verscheen haar tweede boek: 'Killerbody 2'. 

Still from video

Niet langer klagen over slappe lichaam

Eva klaagt over een vetje hier en daar, waarna Fajah wijst naar Eva's biertje: “Tuurlijk mag je genieten van een biertje, maar dan moet je ook niet klagen.” Het niet meer willen klagen was dan ook voor Fajah de reden om met de gezondheidstrip begon. Ze was niet dik, maar wilde niet langer slap zijn. En daar wilde ze serieus aan gaan werken.

1200 kcal per dag?

Iedereen kan volgens Fajah een gezond en mooi lichaam creëren. Je hoeft echt niet elke dag te sporten. Wel moet je natuurlijk op je calorie-iname letten. Zelf eet Fajah 1200 calorieën op een dag als ze een beetje gewicht kwijt wil, anders 1350.  Veel te weinig volgens Eva. Maar Fajah, die van alles wat ze eet precies weet hoeveel calorieën erin zitten, zweert erbij.  "De meeste vrouwen eten 2000 calorieën per dag. Daarom zijn ze te dik", aldus de fitgirl. 

 

Dit fragment deed stof opwaaien
 

NRC checkte Fajah's stelling ‘Een vrouw heeft gemiddeld 1.300 tot 1.400 kilocalorieën per dag nodig.’ Hun conclusie: onwaar. Lees het artikel hieronder. 

Bron: 
NRC

In het Linda artikel hieronder staan onder meer reacties van kijkers! 

Bron: 
Linda Nieuws

Niet alleen vrouwen voelen de druk om fit te zijn, ook mannen hebben hier last van. Lees dit artikel!