Foto: Pim van Boesschoten
Foto van Eva Jinek

Eva’s betoog voor méér vrouwen in talkshows heeft ook België bereikt!

“Er zitten te weinig vrouwen in talkshows, en daar kunnen we zelf iets aan doen!” schreef Eva op deze website. Het artikel maakte veel los. De Standaard publiceerde dit artikel over de impact van Eva’s oproep.

Foto: Pim van Boesschoten
Foto: Pim van Boesschoten

Talloze reacties

Vrouwen, laat je zien! Dat was de strekking van het artikel. Wees niet bang, denk niet dat je niet goed genoeg bent en ga er gewoon voor. Er kwamen talloze reacties van vrouwen die het hiermee eens zijn. Nu heeft Eva’s verhaal ook België bereikt.

Nog altijd nodig

“Een oproep als deze is nog altijd nodig, ja”, zegt de Vlaamse journalist Annelies Beck. “Jinek schrijft hem bovendien vanuit een groot zelfbewustzijn. Dat maakt het zo sterk. Dat ze het zelf meegemaakt heeft. Het vergt iets om op de voorgrond te treden, maar eens het goed zit, maak je een ­verschil mee.”

Herkenbaar

Ook radiomaker en schrijver Heleen Debruyne herkent zich in Eva’s verhaal. “De reacties die achteraf via Twitter maar ook via mijn persoonlijke mail binnen­komen, zijn vaak echt heel hard. Mensen vinden me een hysterische feminist of ze noemen me arrogant. Ik krijg, bijvoorbeeld, ook te horen dat ik te veel water drink of dat ik verkeerd beweeg. Het is absurd.”

Wat mooi, deze steun van onze Vlaamse collega’s. Samen gaan we dit veranderen!

Lees het hele artikel hier:

5 juli 2017 17:30
Bron: 
De Standaard