Foto van Eva Jinek

Eva maakte misschien wel het beste tv-interview van het seizoen

Ze is namelijk twee keer genomineerd voor de Sonja Barend Award 2017! Haar controversiële interview met Patricia Paay staat in de longlist, net als het kritische interview met Jan Roos (dat ze samen met Jeroen Pauw deed).

Voor iedereen die de Sonja Barend Award nog niet kent: het is dé vakprijs voor het beste tv-interview van het afgelopen seizoen. Op 19 oktober wordt de prijs voor de negende keer door Sonja Barend herself uitgereikt in De Wereld Draait Door.

Eva is met deze twee interviews genomineerd:

Eva Jinek met zangeres Patricia Paay (Jinek)

Still from video

Eva Jinek en Jeroen Pauw met VNL-politicus Jan Roos (Pauw & Jinek: De Verkiezingen)

Still from video

Er is ook een behoorlijke kans dat Jeroen Pauw er met de prijs vandoor gaat, want hij is genomineerd voor maar liefst drie interviews. Natuurlijk die met Eva, maar ook met:

De andere bijzondere interviews die kans maken, zijn:

Deze mensen stelden hem samen

De longlist is dit jaar samengesteld door Hans Beerekamp (voormalig tv-recensent NRC Handelsblad), Maaike Bos (tv-recensent Trouw), Joep School (mediajournalist Het Parool) en Roy van Vilsteren (adjunct-hoofdredacteur VARAgids).

Nog even wachten...

Wie de award uiteindelijk wint, wordt bepaald door een vakjury van zo'n veertig interviewers, mediajournalisten en tv-recensenten. Je kunt dus helaas niets doen om Eva’s kans te vergroten, behalve duimen natuurlijk!

Bron: 
VARAgids