Een bruine beer aan de keukentafel, dat mag straks niet meer

Het is een flinke lijst. De 153 zoogdieren die vanaf juli niet meer in huis mogen worden gehouden. Het zijn niet de meest voor de hand liggende dieren, maar toch zullen er mensen zijn die een vos of een jakhals als trouwe dierenvriend hebben.

Foto: The Daily Mail

Vinexbeer

De Russische Svetlana en Yuriy kunnen erover meepraten. De twee hebben geen kinderen, maar wel een adoptiebeer: de 23-jarige Stephan. Als verwaarloosd jong kwam de bruine beer bij het koppel terecht. En sindsdien is het dier een volwaardig deel van de familie.  

Winnie de Pooh, maar dan anders

Overal waar Svetlana en Yuriy gaan, volgt Stephan hen. Het dier vindt het heerlijk om tijd door te brengen met zijn baasjes. Aan de keukentafel bijvoorbeeld, waar het dier per dag zo’n 25 kilo vis, eieren, groente en fruit verorberd.

Foto: The Daily Mail

De vriendelijke reus vindt het heerlijk om tijd door te brengen met zijn baasjes. Samen kijken ze televisie op de bank en geven ze de planten water in de tuin.

Ja, het kan in Mother Russia. En in theorie ook in Nederland, maar dat gaat dus veranderen.

En jij?

Heb jij een huisdier dat binnenkort verboden wordt? Vertel dan jouw verhaal aan Eva. Stuur een mailtje naar jineklive.redactie@gmail.com en doe er vooral een foto van (jou en je) je huisdier bij.

Bron: 
The Daily Mail