Deze man spoorde de vent op die zijn dochter vieze berichtjes stuurt

Wat doe je als je 12-jarige dochters op social media seksuele berichten krijgt van een volwassen man? Cornel Gorsselink besloot de man op te sporen en af te leveren bij het politiebureau. Tot zijn verbazing kwam de man snel weer vrij en kreeg zijn dochter opnieuw berichten van hem. Vandaag deed Cornel, samen met zijn dochters, aangifte.

Still from video

Al maanden gaan er op Facebook berichten rond over André K. uit Alkmaar. Hij zou vieze berichten sturen naar jonge meisjes. Zo ook naar de twee 12-jarige dochters van Cornel. Toen hij daar achter kwam kwam hij samen met een vriend in actie. Ze gingen naar het huis van André K. om hem op te pakken en aan te geven. “Dan doet er een vies, smerig mannetje open die bij wijze van spreken niet eens tot aan mijn navel komt. Ik zei tegen hem dat hij dit keer de verkeerde meiden te pakken had.”

Niemand deed iets

Cornel nam het recht in eigen handen vanwege door de voorgeschiedenis. "De man was al bekend op Facebook, met naam en toenaam, zelfs al met zijn adres, maar niemand deed wat. Ook oom agent gaf niet thuis." Dus kwam Cornel in actie. Wel heel bewust, niet in blinde woede met overdadig geweld. Om dat aan te tonen hebben ze alles ook gefilmd. 

Hartjes sturen

Toen Cornel met de man bij het politiebureau aankwam, was die eigenlijk dicht. "We moesten, toen we hem afleverden bijna smeken of we naar binnen mochten. De man werd in een hoekje bij de koffieautomaat gezet. Ons werd verteld dat we geen aangifte konden doen, dat de zedenpolitiek contact met ons zou opnemen. De volgende ochtend kwam mijn dochter naar me toe met een nieuw berichtje van André K. Hij was vrij en had al weer hartjes zitten sturen."

Burgers regelen het zelf wel

Misdaadjournalist Mick van Wely complimenteert Cornel en zegt dat het een burgeraanhouding uit het boekje is. Ook zegt hij zijn boosheid heel erg goed te snappen. "Maar de politie moet echt een strafbaar feit hebben voordat ze kunnen ingrijpen. En je weet niet waar ze op dat moment mee bezig zijn, misschien wel met een langer lopend onderzoek. Je kunt makkelijk iets verknallen." Maar het gevoel dat je door de politie niet serieus genomen wordt, dat deugt volgens hem niet. Laatst was er in Hoorn ook een zaak. "Als de politie niks doet, gaan mensen het dan zelf wel even regelen."

Zo gaat het bij de zedenpolitie

De politie zegt dat André K. een bekende van de politie is, een psychiatrisch probleemgeval. Iemand die hulp en medicijnen weigert. Iemand die al tientallen jaren voor problemen zorgt. Maar wat volgens Cornel niet deugt is dat "de beste man in tien, vijftien minuten is vrijgelaten en dat een van mijn dochters bijna twee en een half uur verhoord is". "Dat schijnt zo te horen bij de zedenpolitie, maar dat vind ik wel een beetje krom."

De politie zegt op 27 juli met meer te komen.