Daten in de jaren vijftig.
Foto van Eva Jinek

Deze 129 datingtips uit de jaren 50 laten zien dat we van héél ver komen

De man van je dromen nog niet tegen het lijf gelopen? Deze adviezen uit de jaren 50 gaan je daar zeker niet bij helpen. Maar grappig, dat zijn ze wel.

Daten in de jaren vijftig.
Daten in de jaren vijftig.

De Amerikaanse Kim Marx-Kuczynski snuffelde rond op een rommelmarkt, toen ze een tijdschrift vond van ruim een halve eeuw oud. Waarom dit tijdschrift er tussenuit sprong? Nou, de voorkant van deze McCall uit 1958 pronkte een aankondiging die je niet kan missen, namelijk: '129 manieren om een ​​man te krijgen'. Gelukkig kocht ze het tijdschrift, want het bleek een ware goudmijn te zijn voor een uniek inkijkje in de versiertrucs van de jaren 50.

Kim Marx-Kuczynski plaatste een paar foto’s van het tijdschrift op Facebook en al snel kreeg ze duizenden reacties. Logisch, want de adviezen zijn vrij hilarisch. Lees en geniet!

Hoe je ze per ongeluk expres tegen het lijf loopt

Hartstikke leuk die tips over hoe je zijn aandacht krijgt en hoe je hem verleidt, maar eerst moet je hem natuurlijk tegenkomen. Daar wist het tijdschrift wel raad mee. Heb je toevallig een hond of kan je er ergens eentje lenen? Wie weet kom je jouw prins op het witte paard wel tegen tijdens een blokje om!

McCall uit 1958
McCall uit 1958Kim Marx-Kuczynski

Niet zo van het achter een hond aan hobbelen? Dan kan je altijd nog tip nummer 11 opvolgen en naar de universiteit gaan. Niet om slimmer te worden natuurlijk! Nee, enkel en alleen om een manfiguur aan de haak te slaan. Ook schijnen beroepen als verpleegster of stewardess succesvolle dagbestedingen te zijn voor de liefde. Weer wat geleerd.

Ongemakkelijk een kopje koffie drinken.
Ongemakkelijk een kopje koffie drinken.Gettyimages

Verdwaald raken tijdens een football-wedstrijd  is natuurlijk ook nog een optie, legt het tijdschrift uit. Zat testosteronbommetjes die jou wel even willen vergezellen. En sla die reünie van je middelbare school zeker niet over. Wie weet is het sukkeltje van de klas inmiddels wel een hunk van een vent geworden.

McCall uit 1958
McCall uit 1958Kim Marx-Kuczynski

Aan het werk

Je hebt ze in het vizier, maar nu moeten zij jou nog zien. De algemene boodschap van het blaadje lijkt dat je ze een beetje moet vleien, maar vooral niet te veel. Een complimentje kan geen kwaad, mag leg ze niet volledig in de watten. Om zelf zo goed mogelijk uit de verf te komen, hebben ze de volgende tips voor je op een rijtje gezet:

McCall uit 1958
McCall uit 1958Kim Marx-Kuczynski

Komt hij bij je thuis? Vraag dan van tevoren je ouders om extra te lachen om je grappen en grollen. Praat vooral niet over kinderen of trouwen tijdens de eerste dates en doe een beetje research voordat je je laat inpakken. En niet alleen naar the boy himself, maar ook naar zijn exen. Want bega absoluut niet dezelfde fouten als hen, luidt het advies McCall.

McCall uit 1958
McCall uit 1958Kim Marx-Kuczynski
McCall uit 1958
McCall uit 1958Kim Marx-Kuczynski

Heb jij het gevoel dat je voor altijd single blijft? Of heb je een vriend of vriendin die nog wel wat van deze tips en tricks kan gebruiken? Laat ze dit dan vooral niet lezen. Nou ja, misschien alleen om eens goed te lachen. Want naast dat deze datingtips vrij hilarisch zijn, laten ze ook zien dat we van héél ver zijn gekomen.