De FormatieVlog is met stip de leukste manier om de formatie te volgen

Als we toch nog een paar maanden in de formatie zitten, dan kunnen we er maar beter wat lol in hebben. Toch?

Vincent, Joost en Xander. Screenshot van FormatieVlog
Vincent, Joost en Xander. Screenshot van FormatieVlog

Vloggend door Den Haag

Als journalist rondhangen op het Binnenhof tijdens formatietijd is ondankbaar werk. Informatie komt maar mondjesmaat naar buiten en als er wat gezegd wordt, dan is het een ingestudeerd verhaal. Maar Xander van der Wulp, Joost Vullings en Vincent Rietbergen weten zelfs van deze periode van coalities smeden iets leuks te maken in hun FormatieVlogs voor NOS.

Pauw & Jinek

Naar aanloop van de verkiezingen in maart maakte het drietal al Campagnevlogs. En dat is zeker niet onopgemerkt gebleven. In de laatste uitzending van Pauw & Jinek kwamen ze vertellen over hun hoogte- en dieptepunten.

Bekijk het hier:

Still from video

Filosofische pareltjes

Dat vloggen beviel zo goed dat de heren nu de FormatieVlogs in het leven geroepen hebben. Wat kun je verwachten? Politieke analyses, met filosofische pareltjes zoals: "Als vier partijen water bij de wijn doen, wat krijg je dan? Ranja." Maar ook veel flauwheid en compilaties van politici die précies hetzelfde zeggen.

Een lichtpuntje

Deze vlogs zijn niet alleen voor de politieke nerds onder ons (oké vooruit, wel een beetje) maar zijn voor iedereen die wil weten wat zich allemaal afspeelt in Den Haag de moeite waard. En hoewel wij niet staan te popelen om een lange formatieperiode, is er een lichtpuntje: hoe langer de formatie duurt, hoe meer FormatieVlogs!

Bekijk de alle vlogs hier.