Anoek Hofkens
Anoek Hofkens
online redacteur

Danielle (19): “Trumps travel ban voelde voor mij als een persoonlijke aanval"

Eva is in Amerika om het tweede deel van De Verenigde Staten van Eva te maken. Onze online redacteur Anoek Hofkens is mee en spreekt jonge Amerikanen over wat zij vinden van hun nieuwe president. Derde stop: Washington DC, op de campus van de George Washington University.

Danielle Tarazi. Foto: Anoek Hofkens
Danielle Tarazi. Foto: Anoek Hofkens

Danielle Tarazi (19):

“Ik was het absoluut niet eens met Trumps travel ban: zijn idee om de grenzen te sluiten voor mensen die uit afkomstig zijn uit zeven moslimlanden in het Midden-Oosten. Ik kom er zelf namelijk vandaan. Tenminste, mijn vader is Libanees. De travel ban voelde voor mij als een persoonlijke aanval. Gek genoeg hadden mijn ouders er geen last van. Ik wel, en studiegenoten van mijn Arabisch-Amerikaanse studiegroep ook. Het voelt alsof de aanval wordt geopend op onze cultuur en onze religie. Gelukkig deden mensen in mijn omgeving nog steeds hetzelfde tegen me. Op de universiteit werden ook posters gehangen waarop stond: ‘Je bent welkom hier'."

"Ik heb vertrouwen in de tegenbeweging - the resistance - die steeds groter wordt. Al tijdens Trump’s campagne gingen mensen de straat op om te protesteren tegen zijn kandidaatschap. En toen hij president werd, sloten meer mensen zich aan. Samen organiseren ze acties tegen Trump, zoals protestmarsen. Ook veel invloedrijke personen zitten erbij, Hillary Clinton bijvoorbeeld. Zij heeft zich een paar dagen geleden aangesloten."