Foto van Eva Jinek

Comedian Jimmy Kimmel vraagt Amerikanen of ze weten waar Noord-Korea ligt

Driekwart van de Amerikanen ziet het nucleaire programma van Noord-Korea als één van de grootste bedreigingen voor hun land. Maar waar die bedreiging dan précies vandaan komt, dat konden ze Jimmy Kimmel niet vertellen…

Jimmy Kimmel, presentator van het programma Jimmy Kimmel Live, stuurde een cameraploeg de straat op in Los Angeles. Op de bekende Hollywood Boulevard vroeg hij willekeurige voorbijgangers twee vragen over Noord Korea: “Vind jij dat Amerika militair moet ingrijpen in Noord-Korea?” en “Kun je Noord-Korea aanwijzen op de kaart?”

Noord-Korea ligt toch in Europa?

Op de eerste vraag antwoordde iedereen volmondig ja. Maar wáár dat militair ingrijpen dan precies zou plaatsvinden, was onduidelijk. Niet één voorbijganger kon daadwerkelijk aanwijzen waar het land lag. Eén iemand wees naar Canada (logisch toch, ‘noord’ van Amerika) en een ander dacht dat Noord-Korea in Europa lag (wat?!).

Iets met Zuid-Korea

Ze kregen zelfs nog een hint van de interviewer (“Het ligt boven Zuid-Korea”), maar dat mocht niet baten. Eén voorbijganger zat nog redelijk in de buurt, toen hij naar Vietnam wees. Maar overall was het een behoorlijk pijnlijk filmpje om te zien.

Wat denken jullie, zouden Nederlanders het beter kunnen?