Foto van Eva Jinek

Arnon Grunberg wint Gouden Ganzenveer

Dat is een literatuurprijs die aan een persoon of instituut wordt uitgereikt die veel betekend heeft voor het geschreven woord in ons land. De prijs is dus voor een geheel oeuvre, niet voor een boek. Gerdi Verbeet is voorzitter van de Academie de Gouden Ganzenveer en vertelt dat er unaniem voor Grunberg gekozen is.

Still from video

Arnon vertelt dat hij zeer geïnteresseerd is in de wereld om zich heen, dat daarin zijn engagement zit. Maar het idee dat je als romanschrijver de wereld kunt veranderen heeft hij niet. Mensen aan het denken zetten, dat dan weer wel. Zowel Eva als Gerdi Verbeek zijn dol op zijn voetnoten maar ook dol op zijn seksrabbijn-stukjes. En wat vinden we van zijn idee van goedmaakseks om bijvoorbeeld met je buren tot verzoening te komen na geluidsoverlast-issues? 

Duizend glazen wodka 

Ook komt de verloren weddenschap van Grunberg aan bod. Arnon wist zeker dat Clinton zou winnen van Trump en beloofde duizend glazen wodka of wijn uit te delen als hij het niet bij het rechte eind zou hebben. Hij kwam zijn belofte na en deelde aan 700 mensen een glas uit. Met persoonlijke handshake als extraatje. 

Lees ook de onderstaande artikelen over de geroemde schrijver. Dan snap je nog beter waarom de jury hem heeft gekozen als winnaar van de Gouden Ganzenveer 2017.

Bron: 
De Volkskrant
Bron: 
De Volkskrant