Andy Murray corrigeert deze terloopse seksistische opmerking (hear, hear!)

Deze video van tennisser Andy Murray gaat viral. En wel om een fantastische reden. Bekijk hem hier (0.20 min).

Een journalist stelt Murray een vraag over Sam Querrey, de tennisser die er net voor heeft gezorgd dat Murray uit de race ligt op Wimbledon. Volgens de journalist is Querry de "eerste Amerikaanse speler die een grote halve finale bereikt sinds 2009".

Maar dan gebeurt dit

Murray onderbreekt hem en herinnert de reporter eraan dat dit alleen opgaat als je kijkt naar mannelijke spelers. Foutje van deze journalist en dat kan natuurlijk gebeuren, maar dit gebeurt in de topsport wel vaker. Dat het succes van de vrouwentak eventjes wordt vergeten.

That’s my boy!

Het is voor ons onbegrijpelijk. Want hoe kun je vergeten dat Serena Williams 12 Grand Slam toernooien heeft gewonnen sinds 2009? Murray snapte dat dus ook niet. De tennisser wordt nu op social media enorm geprezen voor zijn actie. Zijn moeder tweette al: ‘That’s my boy!’

Zo nodig

Het is maar een kleine actie, maar het is nodig. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er geen verschil meer is tussen mannen en vrouwen. Niet in de topsport, niet in de samenleving, nergens. Hear, hear voor Murray!