Jackie Siegel
Foto van Eva Jinek

Hoe gaat het met ‘The Queen of Versailles’ na de crisis?

We kennen Jackie Siegel als ‘the Queen of Versailles’, ze werd bekend door de documentaire met dezelfde titel. Hierin bouwt ze samen met echtgenoot en miljardair David Siegel aan een nieuw paleis van Versailles, maar dan in hartje Florida.

Still from video

Het leven na de crisis

Een huis - nou ja, eerder een kasteel - met vijfentwintig badkamers, negen keukens, drie zwembaden, een enorme spa, een privéstrand en een waterval. Ze hadden personeel dat hen voortdurend op hun wenken bediende, een privéjet en meer geld dan je in een mensenleven kunt uitgeven. Totdat de crisis toesloeg en de buitensporige levensstijl niet langer houdbaar was. De bouw werd gestaakt en het paleis werd te koop gezet. Hoe gaat het nu met Jackie Siegel? Zijn ze de crisis te boven gekomen? 

Kerstmis 2018

Volgens Jackie was de documentaire wat kortzichtig en eendimensionaal. Haar man was niet failliet geraakt, het ging gewoon iets slechter en hij verdiende als snel weer miljarden. Ook de bouw van hun paleis heeft een doorstart gemaakt. Binnen niet al te lange tijd, zeker met kerstmis 2018, zal het grootste kasteel van Amerika klaar zijn. Omdat de extravagante Siegels van ruim leven houden kocht hij doornaast ook nog eens een nieuw privéjet en zijn favoriete sportclub. 

Stop overdosis!

Alles voor de wind zou je denken. Maar dat is toch niet het geval. In het uitgebreide gezin vond twee jaar geleden een groot drama plaats. Hun dochter Victoria stierf op 18-jarige leeftijd aan een overdosis. “ All the money in the world couldn’t bring back her life", vertelt Jackie aan Eva.  Om dit onmenselijk verdriet een beetje zin te geven hebben ze zich toegelegd op voorlichting over drugs en een soort van anti-overdosispil. Haar man heeft al flink wat geld verzameld om ervoor te zorgen dat deze pil, die Prince ooit het leven gered heeft, in elke staat verkrijgbaar is.