Haar ouders werkten op het land zodat zij haar masterdiploma kon behalen
Foto van Eva Jinek

Haar ouders werkten op het land zodat zij haar masterdiploma kon behalen

Een foto van een afgestudeerde vrouw tussen haar trotse ouders in een groen aardbeienveld wordt momenteel als een razende gedeeld in de Verenigde Staten. Niet voor niks, want het verhaal achter de foto is ontroerend en motiverend tegelijk.

Haar ouders werkten op het land zodat zij haar masterdiploma kon behalen
Haar ouders werkten op het land zodat zij haar masterdiploma kon behalen Instagram, Erica Alfaro

Op de foto staat de 29-jarige Erica Alfaro tussen haar Mexicaanse ouders Teresa en Claudio. Als eerbetoon aan haar ouders heeft Erica haar afstudeerfoto’s laten maken op de plek waar zij hebben geploeterd voor de toekomst van hun dochter. De moeder van Erica werkt nog steeds als fruitplukker.

Mexicaanse immigranten

Haar ouders Teresa en Claudio komen uit een arme provincie in Mexico. Ze spreken Mixtec, een inheemse taal. Ze kwamen elkaar tegen in de Verenigde Staten, waar ze allebei ongedocumenteerd waren.

Ze verhuisden terug naar Mexico om aanspraak te maken op een Amerikaanse verblijfsvergunning. Erica moest jarenlang de grens oversteken om naar school te kunnen in Californië. Toen ze 13 jaar was, verhuisde de familie terug naar de VS waar ze met meerdere gezinnen een klein appartement deelden.  

Een makkelijke weg was het niet. Erica stopte op haar 15e met de middelbare school omdat ze zwanger werd. Haar zoon liep een hersenverlamming op. Ze zorgde voor de jongen en werkte ondertussen vanuit huis stug door aan school, voor de toekomst van haar kind.

Aan CNN vertelt Erica over het advies dat ze kreeg van haar moeder nadat ze haar een dag had geholpen op het land. “Ik was gesloopt en dat zag mijn moeder.” Ze zei: ‘Zo gaat de rest van je leven zijn als je geen diploma haalt.’ Dat heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden.”

Erica haalde in 2017 haar bachelor psychologie en heeft inmiddels ook een master onderwijskunde op zak
Erica haalde in 2017 haar bachelor psychologie en heeft inmiddels ook een master onderwijskunde op zakInstagram, Erica Alfaro

In 2017 haalde Erica na zes jaar haar bachelor psychologie en werd ze gevraagd de afstudeerspeech van haar lichting te geven. En nu heeft ze ook een master onderwijskunde op zak.

In het interview laat Erica weten dat ze in de toekomst studenten uit achterstandsgezinnen wil begeleiden en motiveren. Ook legt ze uit waarom ze het belangrijk vindt de foto’s te delen: “Ze representeren een belangrijk deel van Amerika. Onze ouders kwamen naar dit land om ons een beter leven te geven. Zonder hen waren we hier niet geweest.”

Lees het hele interview via de link hieronder.

Bron: 
CNN