Louise Griffin
Foto van Eva Jinek

De 99-jarige Louise neemt de telefoon op voor president Trump

Louise Griffin heeft al meerdere presidenten zien komen en gaan. Inmiddels is ze 99 jaar oud en werkt ze al meer dan een kwart eeuw als vrijwilliger voor het Witte Huis. The Lily ging met haar in gesprek. 

Louise Griffin
Louise GriffinFoto: Dayna Smith

Het Witte Huis heeft sinds jaar en dag een openbare telefoonlijn waar mensen naar kunnen bellen met opmerkingen aan het adres van de president. Iedere maandag neemt Louise samen met andere vrijwilligers de telefoon aan, in de oostvleugel van het Witte Huis.

De telefoontjes komen van over de hele wereld. Soms zijn het steunbetuigingen voor de president, soms mensen die hem het liefst meteen zien vertrekken. Maar in de meeste gevallen willen bellers gewoon hun verhaal doen. Louise heeft alles al een keer gehoord. Haar taak is luisteren en notities maken. Af en toe sijpelt er een opmerking door naar haar leidinggevende of zelfs naar het Oval Office. 

Geboren in 1919

Louise werd geboren in Washington in 1919. Na de Tweede Wereldoorlog haalde ze een masterdiploma in het onderwijs en werd ze docent in het basisonderwijs en later assistent-directeur. 

Maar eenmaal met pensioen verveelde Louise zich. Daarom besloot ze in 1993 vrijwilligerswerk te gaan doen in het Witte Huis. Naast het aannemen van de telefoon, heeft ze ook meegeholpen aan de voorbereiding van verschillende inauguraties. 

In al die jaren heeft ze heel wat bekende handen geschud. Zo maakte ze regelmatig een praatje gemaakt met Bill Clinton, haar favoriete president. Ook heeft ze George W. Bush, Melania Trump en Michelle Obama ontmoet. En van president Trump kreeg ze afgelopen december een brief voor haar verjaardag. 

Luistervink

Er is in de loop der jaren veel veranderd. Op sociale media als Facebook en Twitter kunnen mensen hun mening uiten en een rechtstreeks bericht sturen naar de president en het Witte Huis. Toch staat de telefoon nog iedere dag roodgloeiend. Mensen hangen soms wel een half uur aan de lijn om hun verhaal te doen.

Louise luistert al een kwart eeuw naar de verhalen van al die mensen. Luisteren is misschien wel de meest onderschatte vaardigheid in een tijd waarin het voor iedereen vanzelfsprekend lijkt een uitgesproken mening te ventileren. Meer dan terecht dat Louise nu eens haar eigen verhaal mag doen, omdat ze al 26 jaar luistert naar iedereen die om haar oor vraagt. 

Lees het complete interview via de link hieronder.

Bron: 
The Lily