Foto: Getty
Foto van Eva Jinek

Campagnemedewerkers doen boekje open over Trumps vreemde gewoontes

Trumps oude campagneleiders Corey Lewandowski en David Bossie schreven het boek ‘Let Trump, be Trump’. En daarin onthullen ze een paar gezellige feitjes over de 45ste Amerikaanse president. Vox zette ze op een rijtje.

Foto: Getty
Foto: Getty

Het boek komt vandaag uit in de V.S., maar The Washington Post mocht alvast een kleine sneak preview publiceren. De campagneleiders vertellen in het boek over hun ervaringen tijdens de verkiezingscampagne, hun tijd met Trump. Ondanks dat Bossie niet langer voor Trump werkt, en Lewandowski zelfs ontslagen werd door de president, zijn de schrijvers overwegend positief over hun oude baas.

Oke, het is geen snoeiharde journalistiek. Maar iedereen is toch benieuwd naar een kijkje in het leven van de machtigste man van de wereld. Dit zijn de drie leukste nieuwe weetjes over de president die in het boek worden onthuld.

1. Fastfood is great, believe me

“Twee Big Macs, twee Fillet-O-Fish en een ‘chocolate malted’.” Dit is wat Donald Trump doorgaans bij de McDonalds bestelt volgens zijn voormalige campagneleiders Corey Lewandowski en David Bossie.

En ze schrijven ook dat er “aan boord van Trumps vliegtuig ‘Trump Force One’ standaard vier voedselgroepen aanwezig waren: McDonalds, Kentucky Fried Chicken, pizza en cola-light.”

Saillant detail: volgens youtuber Casey Neistat verkoopt McDonalds helemaal geen ‘chocolate malted’, dus je kunt je afvragen hoe fake dit nieuws is, maar los daarvan moge het duidelijk zijn dat Trump van fastfood houdt.

Big Mac. Foto: Flickr
Big Mac. Foto: Flickr

2. Alleen kakelverse Oreo’s

Naast een warm maaltje en de nodige frisdrank zijn er ook altijd genoeg andere snacks aan boord. Zo is de Amerikaanse president ook niet vies van een Oreokoekje op z’n tijd. Maar het hierbij wel belangrijk dat er altijd genoeg nieuwe rollen zijn. Trump - die bekend staat om zijn smetvrees - zou namelijk nooit een oreo eten uit een pakje dat daarvoor al open was.

Oreo's. Foto: Flickr
Oreo's. Foto: Flickr

3. Kreukvrij

Een ander opvallend nieuw weetje over de Amerikaanse president is dat hij blijkbaar een hoge pijngrens heeft, of anders in ieder geval een olifantenhuid. Hoe Lewandowski en Bossie dat ontdekten? Trump liet zijn maatpakken altijd kreukvrij maken door persvoorlichter Hope Hick. Volgens de schrijvers ging dat ongeveer zo: “Trump riep dan: ‘Haal het apparaat!’ En liet Hope het taakje uitvoeren terwijl hij zijn pak gewoon aan hield.”

Ze vervolgen: “Hick begon altijd met het stomen van zijn Trumps jasje. Vervolgens ging ze dan in een stoel tegenover hem zitten om zijn broek te stomen.” De stoom die uit dit apparaat komt is behoorlijk heet, dus je moet een behoorlijk hoge pijngrens hebben, wil je daar tegen kunnen!

Hope Hicks en Kellyanne Conway. Foto: Getty
Hope Hicks en Kellyanne Conway. Foto: Getty

Het boek komt dus vandaag officieel uit in de V.S., dus we kunnen binnenkort vast nog meer inside info verwachten over de Amerikaanse president. Lees het artikel van Vox hieronder. 

Bron: 
Vox